Viktig informasjon for de første dagene etter installasjon

Når online backup er installert anbefaler vi at datamaskinen er står på første dagene for at online backup skal kunne synkronisere alle filene på datamaskinen.

Hvor lang tid dette tar avhenger av hvor mye data du har og hvor høy hastighet du har på internettforbindelsen din. Har du veldig mye data (og liten hastighet på internettforbindelsen) kan det hende det tar over en uke.

Når alle filene er synkronisert, vil online backup kun laste opp endringer i fremtiden.

Når kjører Online Backup

Online Backup er installert slik at den alltid kjører i bakgrunnen og tar fortløpende sikkerhetskopiering av endrede filer. Selv om den går i bakgrunnen justerer den forbruken av PC'en i forhold til ditt brui. Med andre ord er det slik at du ikke legger merke til at den går.

Online Backup starter og stopper hele tiden (Fullfører ikke sikkerhetskopiering)

Har du mye data liggende på maskinen (over 1TB eller over 1 millioner filer) må du gjøre noen endringer i systemet for at Online Backup skal kunne holde seg fortløpende gående

Vi kan kostnadsfritt hjelpe deg med å gjøre endringen som beskrives nedenfor.
Ønsker du å gjøre endringen selv, så er prosedyren:

Windows

1. Stopp CrashPlan tjenesten. På de fleste Windows-maskiner gjøres dette via "Kontrollpanell -> Administrative verktøy > Tjenester". Finn så CrashPlan.
  2. Åpne Windows Explorer og bla deg til (C:\Programfiler\CrashPlan (C:\Program Files\CrashPlan) og dobbeltrykk på CrashPlanService.ini filen
  3. Finn verdien -Xmx512m
  4. Endre denne verdien (-Xmx512m) til -Xmx1024m (Dette endrer allokert minne til 1024MB istedet for 512MB).
  5. Lagre filen
  6. Start CrashPlan tjenesten igjen eller start datamaskinen på nytt

Mac:
  1. Åpne et terminalvindu
  2. Avslutt CrashPlan daemon: (sudo launchctl unload /library/launchdaemons/com.crashplan.engine.plist) Du må taste inn ditt administratorpassord.
  3. Rediger plist-filen (sudo nano /library/launchdaemons/com.crashplan.engine.plist)
  4. Finn verdien -Xmx512m (du kan søke med å trykke Ctrl + W)
  5. Endre denne verdien (-Xmx512m) til -Xmx1024m (Dette endrer allokert minne til 1024MB istedet for 512MB).
  6. Lagre filen ved å trykke på Ctrl + O og trykk enter etterpå.
  7. Avslutt editoren ved å trykke på Ctrl + X
  8. Start CrashPlan daemon  på nytt (sudo launchctl load /library/launchdaemons/com.crashplan.engine.plist)
Har du fortsatt problemer?
Hvis du fortsatt har problemer kan du øke denne verdien til en høyere verdi. Du kan foreksempel øke den til 1536 eller 2048 (eller høyere).

Ta kontakt med oss hvis du trenger hjelp til disse endringene.

Kontakt her